25 Aug
25Aug

Alanya Havuz Kimyasalı


Havuz Kimyasalları

Havuz bakım , temizliği ve dezenfeksiyonu söz konusu olduğu zaman ilk akla gelen hiç şüphesiz havuz kloru dur. Yüzme havuzu kimyasalları çeşitli malzemelerden oluşmaktadır, dezenfeksiyon için kullanılan malzemelerin başlıcaları toz klor, granül klor, tablet ve multi tablet klor ve sıvı klor türevleridir. 

       Yüzme havuzlarında ph dengesi çok önemli bir konudur. Ph 7.2-7.6 ppm aralığında olmalıdır, aksi durumda düşük ph seviyesi suyun asidik hale gelmesine sebep olacaktır ki buda yüzücü için büyük riskler oluşturur, gözlerde yanma ve vücutta kaşıntı olarak baş gösterir aynı zamanda havuz derz ve mermer yüzeylerin aşınmasına sebep olur. Bazik yani yüksek ph seviyesinde ise, havuz duvarlarında kalker, kireç oluşumu, kum filtresinde taşlaşma aynı zamanda havuzda bulanıklaşma görülür. Ph dengesi için, havuz kimyasalları seviyesi sürekli kontrol edilmeli ve istenilen standartlar korunmalıdır, bunun için ph düşürücü ve ph yükseltici düzenli olarak kullanılmalıdır.Havuz suyunun ph değerini düşürmek  için ph düşürücü ve yükseltmek için ise  ph yükseltici kullanmak gerekir.  Havuz dezenfeksiyonu için en çok kullanılan havuz kimyasalları ph dengesini oluşturduktan sonra, %90 toz klor, %56 toz klor, tablet klor, multi tablet klor, sıvı klor, hypocloride şeklinde olup aynı zamanda yardımcı kimyasallar olarak yosun önleyici, çöktürücü, topaklayıcı, parlatıcı, berraklaştırıcı ve kış bakım kimyasalları kullanabiliriz. 

         Havuz köşeleri ve filtrasyonun zayıf olduğu noktalardan özellikle su sıcaklığının yükselmesiyle birlikte derz araları yeşillenmeye başladığı zaman yosun oluşumu başlamış demektir. Yosun önleyici takviyesi ile birlikte ph dengesi uygun aralıklara getirilip, uygun dozlarda havuz kloru ile havuz şoklama işlemi yapılarak yosun oluşumunun önüne geçilmeli ve aynı zamanda Yosun oluşumunu önlemek için biositler yosun önleyici ve yosun öldürücü kimyasallar kullanılmaktadır.          Havuz suyunun berraklığını sağlamak için, havuz suyu parlatıcı ve topaklayıcı, askıda bulunan toz kir ve ince tortuların floklanması için çöktürücü kullanılmalıdır.  Duvar ve zeminde tutunamayacak hale getirdiğimiz yosun ve kirleri çöktürücü ve topaklayıcı havuz kimyasalları ile tabana çöktürüp uygun havuz süpürgesi yardımıyla havuzdan atmalıyız.

Keyifle Yüzebilmek için Uygun Dozajda Kimyasal Kullanmak Gerekir 

        Yüksek dozda veya düşük dozda klor uygulaması da risk faktörlerindendir. Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu yüzme havuzlarındaki klor oranı 1-3 ppm aralığında olmalıdır, aksi halde fazla yada az klor kullanımı yüzücüler için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Havuzun berraklığını korumak için havuz suyu parlatıcı ve berraklaştırıcı kullanmayı ihmal etmemeliyiz. Ancak berrak görülen her havuzun sağlıklı olduğu düşünülemez, havuz suyu bir çok bakterinin ve virüsün oluşması için elverişli olduğundan, havuzlarımızı işin ehli olan ehliyetli bir havuz operatörüne emanet etmeli ya da doğru dozlarda havuz kimyasalları düzenli olarak kullanılmalıdır.

Toplu Kimyasal Alımlarınız için Lütfen İrtibata Geçiniz.

alanya havuz kimyaslları antalya havuz kiyasaları alanya havuz kimyasalı antalya havuz kimyaslı antalya havuz kimyasalları kepez havuz kimyasalları.manavgat havuz kimyasalları

Yorumlar
* Bu e-posta internet sitesinde yayınlanmayacaktır.