Döşemealtı Havuz Yapımı
İlk önce havuz kullanım amacını ve ihtiyaçlarınızı belirlemeniz önemli bir faktör olacaktır. Boş zaman, eğlence veya egzersiz için yer altı havuzu isteyip istemediğiniz - havuz, eviniz ve yaşam kaliteniz için bir gelişmedir. Bununla birlikte, betonarme havuzunuz inşaattan önce uygun şekilde belirlenmemişse, inşa süreci maliyetli ve stresli olabilir. Hangi aşamada olursanız olun, şüphesiz bir havuz önemli bir yatırımdır ve seçimler dizisi - tur havuzu veya sonsuzluk skemmerli havuz şelaleli havuz taşmalı ve tasmasız olmak üzere bir çok havuz modeli bulunmaktadır. Unutulmaması gereken konu havuz yapımında yapılacak olan bazı hataların geri dönüşü zor ve çok maliyetlidir. Başlangıçta havuz yapımında yer alan süreç göz korkutucu görünebilir.
1.Proje TasarımBir havuz tasarımı boyut, renk, malzeme, ek özellikler, şekil ve derinlik içerebilir. Üç ana yerleşik havuz türü beton, vinil astarlı ve fiberglastır. Ek özellikler arasında şelaleler, bronzlaşma çıkıntıları, dalış tahtaları vb. Yer alabilir. Havuz şekliniz kare, dikdörtgen, böbrek şeklinde veya yuvarlak olabilir. Unutmayın, daha detaylı, özel bir tasarım daha pahalı olacaktır.
2.İmar Ruhsat
Tıpkı bir ev yenileme projesi gibi, yer içi havuzunuz da yerel bina ve imar düzenlemelerinize uygun olmalıdır. İnşaatın sorunsuz ilerlemesini ve havuzunuzun güvenli olmasını sağlamak için bağlı bulunduğunuz imar müdürlüğüne inşaat ruhsatı başvurusunda bulunmanız ve onay almanız gerekir. İnşaat izinleri , mülkünüze, kuyulara, kanalizasyon hatlarına, sulak alanlara ve diğer çevresel faktörlere olan gerileme mesafelerini dikkate alır .
3.Hangi mevsim havuz yapılır ?
Havuzunuzu inşa etmek için yılın doğru zamanını seçmek size zaman ve para kazandırabilir. Sonbahar ve kış, yüzme için en iyi mevsimler olarak bilinmez, ancak ılıman bir iklimde yaşıyorsanız, bir havuz inşa etmek için en iyi mevsimlerdir. Daha soğuk mevsimlerde, havuz yapım firmaları fiyatları ekonomik olabilmektedir kış aylarında daha ucuz fiyatlara havuz sahibi olabilirsiniz bizlerin önerisi ise sonbahar daha uygun olacaktır.
4.Havuz filtrasyon sistemi seçimi
Havuz filtrason dezenfeksiyon tesisatı kurulumları havuz suyunu, berrak ve sağlıklı tutmak için çok önemlidir.Tipik bir sirkülasyon sistemi şunları içerir: bir pompa, filtre, ısıtıcı ve dezenfeksiyon sistemleri .havuz çalışma sürecinde havuz suyu, denge deposu dip emiş skimmer aracılığıyla çekilecek, filtreden geçirilecek arıtılacaktır. Ana filtre seçenekleri kum, kartuş ve diyatomlu bez elyaf filtrelerdir.
5.Havuz suyu dezenfeksiyonuKlor ve brom geleneksel havuz sanitasyon biçimleriyken, daha sağlıklı, daha keyifli bir yüzme deneyimi sağlayan alternatifler vardır. Tuz klor jeneratörleri kendi klorunu üreterek çalışır ve ekipman ve yüzeyler için aşındırıcı olabilir. UV ve ozon sistemleri , klor kullanımını önemli ölçüde azaltabilir, ancak sürekli, dezenfeksiyon için klor veya brom gerekli olacaktır. Başlangıçta havuz yapımında yer alan süreç göz korkutucu görünebilir.
Ancak havuz yapımı herkes tarafından çok basite indirgenmekte hatta toprağın kazılması, beton dökülmesi ve çeşitli renklerde fayans/kalebodur vb. maddeler döşenerek içinin su ile doldurulmasından ibaret olduğu düşülüyor.
Bu son derece yanlış bir düşünce olup kişiyi tamamen yanlış tercihlere sürükler. Bunun sonucunda da öncelikle kişinin parası ve her kaynak milli servettir düşüncesinden hareketle milli servetler, yapılacak bilinçli veya bilinçsiz küçük hatalar ile boşa harcanabiliyor.
Yanlış tercihlerin katlanılması gereken sonuçları bu kadarla da kalmaz, büyük umutlar ve heyecanla başladığı bir hususta kırılan umudu ve yaşanan başarısızlıklar karşısında havuz yapımı, kişi için serüvenden öteye gidemiyor..
Sizde paranızın ve milli servetimizin boşa gitmesini ve elinizde başarısızlıkların kalmasını istemiyorsanız havuz yapımı konusunda detaylı bir araştırma yapmanız gerekiyor. Ancak bunun için yeterince zamanım yok diyorsanız doğru blog yazısını inceliyorsunuz.
Havuz yapımı, varsa kişisel isteklerinizi oturup etraflıca düşünmenizle ve bunun ardından da sektörde olumlu sonuç alabilmek için sektörde uzmanlaşmış bir firmaya başvurmanızla başlar. Söz konusu firmaya başvurduğunuzda firma sizin talepleriniz ışığında, ekonomik şartlarınız ve havuz yapılacak yerin nitelikleri gibi taahhütlerinize bağlı olarak çeşitli yol haritaları oluşturarak tercihinize sunar.
Firma, tercihiniz sonucunda netleşen yol haritasına bağlı olarak havuz yapımının ilk safhası olan planlama safhasını gerçekleştirmeye başlar. Söz konusu planlama dâhilinde karar kıldığınız hususlar üzerinden havuz projesini titiz şekilde çalışılarak oluşturulur.
Havuz iç tesisatının nelerden oluşacağının düşünülmesi, havuz aydınlatmasında kullanılan armatürlerin çeşitlerinin, renklerinin ve yerlerinin belirlenmesi, havuzun betonarme mi yoksa liner(Saf PVC Hammaddesinden Üretim) olarak mı imal edileceği, havuz suyunun doğal hareketi ile filtrasyon oluşması için betonerme yan kesit, özel porselen tutamak ve kaymazların uyumunun sağlanması gibi havuz yapımının her noktasının bu safhada belirlenerek bir bütüne dönüştürüldüğü ve de ilerideki problemlerin oluşmasının engellenmesinde bu safhanın çok etkili olduğu göz önüne alındığında havuz projesi hazırlanması çok önemli bir adımdır.
döşemealtı havuz yapım.döşemealtı havuz yapımı.döşemealtı betonarme havuz yapımı.döşemealtı havuz yapan firmalar.döşemealtı prefabrik havuz yapımı.döşeme altı havuz sistemleri.alanya havuz yapım.antalya havuz yapım.